Leaves fx Leaves fx

De geschiedenis

Secretaressedag

In België staat de derde donderdag van april bekend als Secretaressedag. Deze dag werd ingevoerd eind jaren ‘80 om het harde werk en de toewijding van secretaresses, die toen voornamelijk vrouwen waren, te erkennen. Het was een manier om waardering te tonen voor de belangrijke rol die zij op het werk speelden, ondanks het feit dat zij ondergewaardeerd en onderbetaald werden. Gelukkig is dit in ons land nu ondenkbaar!

De evolutie

De verschuiving naar de Dag van de Managementassistent

De laatste jaren is de term “secretaresse” vervangen door “managementassistent”. Deze nieuwe titel weerspiegelt beter de veranderende aard van de job, die nu een brede waaier van taken omvat in verband met kantoorbeheer, projectcoördinatie en communicatie.

Als gevolg daarvan hebben veel landen de naam van de feestdag veranderd in Dag van de managementassistent. Deze nieuwe titel erkent de uitgebreide rol van managementassistenten en laat zien dat hun bijdragen worden gewaardeerd en erkend.

De verandering van Secretaressedag in Dag van de Managementassistent weerspiegelt de veranderende rol van administratieve professionals. De huidige managementassistenten zijn hoogopgeleid en hebben een breed scala aan verantwoordelijkheden. Ze typen niet langer alleen maar memo’s en beantwoorden telefoons, maar zijn betrokken bij besluitvormingsprocessen en spelen een cruciale rol in het succes van hun organisatie.

De nieuwe titel helpt ook een einde te maken aan gendervooroordelen, aangezien de term “secretaresse” historisch gezien werd geassocieerd met vrouwen. Door de neutralere term “managementassistent” te gebruiken, wordt de vakantie meer inclusief en wordt de bijdrage van alle administratieve professionals erkend, ongeacht hun geslacht.

Welk geschenk geef je

Denk er goed over na

Het belangrijkste aspect van de Management Assistant Day is dat je ervoor zorgt dat je managementassistent zich gewaardeerd voelt. Of het nu gaat om een klein gebaar of een grootse viering, het doel is te tonen dat hun bijdrage erkend en gewaardeerd wordt.

Als je op zoek bent naar een geschenk om je waardering te tonen, zijn er veel mogelijkheden om uit te kiezen. Enkele traditionele geschenkideeën zijn:

  • Bloemen of een plant
  • Pralines of andere zoetigheden
  • Een cadeaubon voor hun favoriete winkel of restaurant
  • Een gepersonaliseerd item, zoals een mok of sleutelhanger
  • Een boek of ander voorwerp met betrekking tot hun interesses

Vergeet niet dat het belangrijk is om een cadeau te kiezen dat laat zien dat je hebt nagedacht over wat zij echt zouden waarderen.

Hoewel geschenken een geweldige manier zijn om uw waardering te tonen, zijn er ook vele andere manieren om de bijdragen van uw managementassistent te erkennen. Sommige ideeën omvatten:

  • Het publiekelijk erkennen van hun harde werk en bijdragen tijdens teamvergaderingen of bedrijfsevenementen.
  • Mogelijkheden bieden voor professionele ontwikkeling en opleiding
  • Hen toewijzen aan spraakmakende projecten of taken
  • Ze extra verantwoordelijkheden en groeimogelijkheden geven
  • Een flexibel werkschema of andere voordelen voor het evenwicht tussen werk en privéleven.

Voor -en nadelen

Hou dit in je achterhoofd

Door te laten zien dat u hun werk waardeert en in hun succes investeert, creëert u een positieve en productieve werkomgeving.

Daarnaast kan een goed gekozen geschenk de relatie tussen de werkgever en de managementassistent verbeteren, wat leidt tot een positievere werkomgeving en een sterker gevoel van verbondenheid. Dit kan op zijn beurt het algemene welzijn van de managementassistent bevorderen, wat resulteert in een lager verloop en een grotere loyaliteit aan het bedrijf.

Aan de andere kant kunnen de nadelen van een ondoordacht geschenk aanzienlijk zijn. Een geschenk dat niet passend of relevant is, kan leiden tot gevoelens van ontevredenheid en ongewenstheid bij de managementassistent, waardoor ze zich ongewaardeerd en ongemotiveerd kunnen voelen. Dit kan een negatieve impact hebben op hun werkprestaties en uiteindelijk het succes van het bedrijf beïnvloeden. Bovendien kan een ongepast geschenk spanningen en misverstanden veroorzaken tussen de werkgever en de managementassistent, wat kan leiden tot een verslechterende werkrelatie en een onaangename werkomgeving

Nog geen geschenk?

Wees origineel

Ben je nog op zoek naar een leuk geschenk dat zeker gewaardeerd wordt, kies dan voor onze FIDES giftbox. Fides staat voor loyaliteit en de giftbox bevat een heerlijke fles Cuberdon Gin, de lekkerste Cuberdons en spekjes. Wij zijn ervan overtuigd dat je hiermee zeker indruk maakt op je collega’ én origineel uit de hoek komt!

Bestel je FIDES giftbox hier